Президентът Клаус Йоханис номинира лидера на Социалдемократическата партия и досегашен председател на

...
Президентът Клаус Йоханис номинира лидера на Социалдемократическата партия и досегашен председател на
Коментари Харесай

Президентът Йоханис номинира за премиер на Румъния Марчел Чолаку

Президентът Клаус Йоханис номинира водача на Социалдемократическата партия и доскорошен ръководител на Камарата на депутатите Марчел Чолаку за министър председател на Румъния.

Това се случи след извършени през днешния ден съвещания в президентския замък Котрочени с парламентарно показаните партии. До четвъртък би трябвало да бъде гласуван съставът на новото държавно управление на страната. Новината съответства с рождения ден на президента, предава Българска телеграфна агенция. 

“Преди година и половина Румъния стартира да действа по един нов модел. Досега той функционираше доста добре. Убеден съм, че по този начин ще е и за в бъдеще ”, съобщи от Котрочени Клаус Йоханис. Той означи, че с помощта на интензивната работа на досегашното държавно управление на премиера Николае Чука страната е предходна добре през енергийната рецесия и инфлацията и е отбелязала стопански напредък.

“На румънците беше обещана непоклатимост и получиха непоклатимост. На румънците беше дадено държавно управление, което да взема решение огромните рецесии. И това се случи ”, акцентира президентът. Той изрази мнение, че формализирането на ротацията демонстрира ново равнище на ангажираност и съвестност в границите на обединението.

“Румъния мина на различен стадий, стадий на консолидирана народна власт ”, съобщи на собствен ред Марчел Чолаку. Той означи, че мястото на страната е в Европейски Съюз и НАТО, без значение, че “някои се пробват да я водят в други направления ”. 

“Румъния има веднъж - път на политическа непоклатимост. Правителството на Николае Чука беше за стабилизиране на Румъния. Бих желал ръководеното от мен държавно управление да е обвързвано с стопанска система и промени ”, добави Чолаку.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР